UN XIC D’HISTORIA
Una
de
les
tradicions
de
Catalunya
és
la
Mona
de
Pasqua,
terme
que
en
àrab
equival
a
obsequi,
regal
i
la
tradició
data
del
segle
XV.
A
Catalunya
era
i
continua
sent
costum
que
els
padrins
i
avis
regalin
als
seus
fillols
i
néts
un
pastís
amb
base
de
pa
de
pessic
sobre
el
qual
antigament
es
posaven
tants
ous
com
anys
tenia
el
nen.
Els
ous
solien
ser
cuits
i
estaven
pintats
de
colors.
Al
llarg
dels
anys
s'han
anat
incorporant
nous
formats
i
no
va
ser
fins
l'any
1900
quan
van
començar
a
sorgir
les
primeres
figures
de
xocolata.
Actualment,
sense
oblidar
l'artesania
i
la
qualitat,
la
Mona
té
un
nou
concepte
de
disseny
i
modernitat.